Алма қосылған балдыркөк салатындағы көксерке немесе хек орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Көксерке немесе хек филесі - 1 кг, пияз - 1 бас, 1 сәбіз.
Сипаттамасы Салат үшін: балдыркөк тамыры - 800 г, алма - 800 г, майонез - 100 г, кілегей -100 мл, 1 лимон қосылған шырын, дәміне қарай тұз. Бөлшектерге кесілген филені пышақ жүзімен абайлап ұрып, ағаш үшкір таяқшалармен түйреп, орамға айналдырыңыз. Кесілген пияз мен сәбізді балық орамымен бірге тілімдерге салып пісіріңіз. Балықтың түсі ақ болып, дәмі жақсырақ болуы үшін бір стақан сүт қосқан дұрыс. 20 минут қайнатыңыз, содан кейін оттан алыңыз және суытыңыз. Салқындатылған балықты ас үйге арналған майлыққа салыңыз, сонда су ағып кетеді. Тазартылған және жуылған балдыркөк пен алманы өте жұқа жолақтарға кесіңіз. Балдыркөкті тұзбен сүртіп, алма мен аздап лимон шырынын араластырыңыз, майонез мен кілегеймен дәмдеңіз. Салатты табаққа салыңыз да, үстіне көкөніс тілімдерімен безендірілген балық орамдарын салыңыз. Тіскебасар ретінде салқын түрде қызмет етіңіз.