Жұмыртқа мен ірімшік қосылған саңырауқұлақ салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа саңырауқұлақтар - 250 г, 5 жұмыртқа, ірімшік - 100 г, тәтті пияз - 1 бас, балдыркөк тамыры - 100 г, 1 сәбіз, өсімдік майы - 4-5 ас қасық, сірке суы - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тазартылған, жақсылап жуылған саңырауқұлақтарды қайнаған тұзды суға салып, оған аздап сірке суын құйып пісіріңіз. Дайын саңырауқұлақтарды текшелерге кесіп, майдалап туралған, қатты пісірілген жұмыртқалармен араластырыңыз, салатты безендіру үшін бір жұмыртқаны қалдырыңыз. Ірімшікті, пиязды, сәбізді және балдыркөкті ұсақ үккіштен өткізіп, қалған қасық үгітілген ірімшікті безендіру үшін саңырауқұлақтар мен жұмыртқалармен араластырыңыз. Салатты май, саңырауқұлақ сорпасы, тұз және сірке суының қоспасымен дәмдеңіз. Бүкіл массаны слайдпен салат ыдысына салыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз және жұмыртқа тілімдерімен безендіріңіз.