Бәйшешек салаты туралы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бәйшешек жапырақтары - 1 кг, 5 жұмыртқа, өсімдік майы - 5 ас қасық, 1 лимон шырыны (немесе сірке суы - 1 ас қасық), жасыл сарымсақ - 1 шоқ, аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Бәйшешектің жас және жаңа жапырақтарын таңдап алыңыз, суық сумен жақсылап шайыңыз, елекке тастаңыз, ағызып жіберіңіз, тұздап, 30-35 минутқа қалдырыңыз. Қатты пісірілген жұмыртқаны жұқа тілімдерге кесіңіз, сарымсақ қауырсындары мен аскөк шөптерін ұсақтап тураңыз. Бәйшешек жапырақтарын ащы шырыннан сығып алыңыз, сарымсақпен, аскөкпен және жұмыртқамен ақырын араластырыңыз, салатты безендіру үшін бірнеше дөңгелек қалдырыңыз, үстіне май, бұрыш және лимон шырынын немесе сірке суын құйыңыз. Салатты қайнатылған жұмыртқа тілімдерімен және аскөкпен безендіріп, үстелге беріңіз.