Саңырауқұлақ езбе-сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 500 г. жаңа саңырауқұлақтар (ақ немесе шампиньондар), 30 г. пияз, 4 ас қасық май, 2 ас қасық бидай ұны, 6 кесе тауық сорпасы, 3 жұмыртқаның сарысы, 1 стакан кілегей, ақжелкен, балдыркөк.
Сипаттамасы Кәстрөлде майдалап туралған пиязды қуырыңыз, жақсылап жуылған және туралған саңырауқұлақтарды қосып, үздіксіз араластыра отырып, 5 - 10 минут қуырыңыз. Содан кейін оттан шығармай, үнемі араластыра отырып, ұн қосып, сорпаны құйып, баяу отта 40-50 минут пісіріңіз. Сорпаны ағызып, ақжелкен мен балдыркөкті алып тастаңыз, саңырауқұлақтарды ет тартқыштан өткізіңіз немесе електен сүртіңіз, бәрін сорпамен араластырыңыз. Жұмыртқаның ағын шанышқымен немесе көпірткішпен шайқаңыз, кілегеймен араластырыңыз және үздіксіз араластыра отырып, жұқа ағынмен сорпаға, дәміне қарай тұз қосыңыз, содан кейін су моншасында 70 Вт-тан аспайтын температураға дейін қыздырыңыз.