Асшаяндармен толтырылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 250 г асшаян, 250 г саңырауқұлақ, 2 ас қасық бидай ұны, 7 - 8 картоп, 200 г тұздық, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: 2 жұмыртқаның сарысы, 200 г. сары май, 1 шай қасық лимон шырыны.
Сипаттамасы Асшаяндардың мойындарын аздап майға қайнатыңыз, тілімдерге кесілген жаңа піскен немесе консервіленген саңырауқұлақтарды бөлек қуырыңыз. Бірдей мөлшердегі картопты мұқият жуып, пеште пісіріңіз, салқындатыңыз, үстіңгі жағын кесіңіз және өзегін абайлап алыңыз. Дайындалған асшаяндар мен саңырауқұлақтарды голланд соусымен араластырыңыз, алынған массаға картопты толтырып, қызарғанша пеште пісіріңіз. Үстелге ыстық күйінде қызмет етіңіз. Тұздықты дайындау: шикі жұмыртқаның сарысын түбі қалың ыдысқа құйып, суды, кішкене кесектерге кесілген сары майды қосып, біртекті масса пайда болғанша үздіксіз араластыра отырып пісіріңіз. Содан кейін лимон шырынын құйып, дайын тұздықты сүзіңіз.