Венгр тіліндегі шампиньондар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 750 г шампиньон саңырауқұлағы, 2 орташа пияз, 3 қызанақ, 2 тәтті жасыл бұрыш, 4 ас қасық кілегей, 1 шай қасық. ұнтақталған қызыл бұрыш, 1 шай қасық. картоп крахмалы, бір лимон шырыны, 50 г сары май, тұз, ұнтақталған қара бұрыш.
Сипаттамасы Біз тағы да Венгрияға біраз уақытқа ораламыз, өйткені оның керемет тағамдарына бей-жай қарай алмаймыз. Алдымен жасыл бұрыштың үстіне қайнаған су құйып, қабығын алып тастаңыз және оларды екіге бөліңіз. Қызанақты тазалаңыз, кесіңіз және құтқарыңыз. Сары майды ерітіп, үстіне майдалап туралған пиязды аздап қуырыңыз. Шампиньондардан аяқтың ұштарын кесіп алғаннан кейін, оларды лимон шырынын қышқылдандырылған сумен жуып, әрқайсысын 4 бөлікке бөліп, саңырауқұлақтар қарайып кетпес үшін лимон шырынын қалдықтарымен араластырыңыз. Содан кейін оларды қуырылған пиязбен біріктіріп, су буланғанша тез қайнатыңыз. Осыдан кейін, бұрышты саңырауқұлақтарға салыңыз, ұнтақталған тәтті қызыл бұрыш себіңіз, 5 минут қайнатыңыз, тұз, бұрыш қара бұрыш қосыңыз, қызанақты қосып, бәрін үздіксіз араластыра отырып, шамамен 3 минут қайнатыңыз. Содан кейін бәрін крахмал сұйылтылған кілегеймен құйыңыз, масса қалыңдағанша күтіңіз және қызмет етіңіз.