Шошқа майындағы шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сүйексіз және терісі жоқ жартылай майлы немесе майлы шошқа еті 2х3 см кесектерге кесіліп, тұз себіледі (1 кг етке 25 г).
Сипаттамасы Шошқа майы кастрюльге немесе биік табаға салынып, отқа қойылады, ет қосылады және үнемі араластыра отырып, пісірілгенге дейін қуырылады, банкаларға салынады, банканың мойнынан 1 см төмен шошқа майымен құйылады. . Қайнау температурасын 105-106 градусқа дейін көтеру үшін қайнаған тұзды ерітіндіде (1 литр суға 350 г тұз) зарарсыздандырады. Алдыңғы рецепттер сияқты үш дозада да. Стерилизациядан кейін банкалар бөлме жағдайында 20 күн ұсталады, содан кейін салқын, қараңғы бөлмеде сақталады. 1 банка үшін 0,5 л Жартылай майлы майлы ет 650 г 750 г шошқа майы 150 г 75 г тұз 15 г 15 г