Шошқа еті (Украин шошқа майы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Еттің 4-5 жолақтары бар шпик (Жануарлардың арнайы жемі) 4-5 см бөліктерге кесіледі, оларға тіліктер жасалады (Бір тілік) және тұзбен сүртіңіз (15 кг шошқа майына 1 кг). Содан кейін оларды қатарға жатқызады, тұз себеді, жүкпен айдайды. 5 тәуліктен кейін шошқа майы ауыстырылады: төменгі қабаттар жоғары және керісінше. Екі ауысымнан кейін (20 күннен кейін) шошқа майы пайдалануға дайын. Шошқа майын банктерде тұзды ерітіндіде және кенепте сақтайды. Тұздау алдында беконды 3-4 минут қайнатуға болады. тұзды қайнаған суға (1 литр суға -500 г тұз), дәмдеуіштермен: бұрыш, кардамон және лавр жапырағы. Бұл тұзды ерітіндіде 3-4 күн ұстаңыз, құрғатыңыз, кесектерге хош иісті бұрыш, кардамон және майоран ұнтағын себіңіз. Әрбір бөлікті кенепке орап, суық жертөледе 15-16 күн ұстаңыз. Шошқа майы ақ, шырынды және дәмі жақсы болады. Әуесқойлар үшін тұздың концентрациясы мен бұрыштың (Қызыл) мөлшерін көбейтуге болады (Тұз - 1 литрге 900 г дейін, бұрыш -1 кг-ға 2 г дейін).