Көкөністермен тұздалған қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 кг жасыл қызанақ, 2 кг - ақ қырыққабат, 3 - 5 кг тәтті бұрыш, 2 кг сәбіз, 500 г жасыл (Ақжелкен, балдыркөк, аскөк). Тұздықтың құрамы: 10 литр суға - 600 г тұз. Жасыл қызанақты жуыңыз. Тәтті бұрыштың жемістерін жуып, шанышқымен түбіне жақын бірнеше жерде шаншыңыз. Сәбізді жуыңыз және мұқият тазалаңыз. Қырыққабаттың басын жабатын жасыл жапырақтардан тазалап, 4 - 8 бөлікке кесіңіз. Ұзындығы 10 см қияр. 3-тен 4 сағатқа дейін мұқият жуыңыз және сулаңыз. Дайындалған көкөністерді кең ауызды ыдыстарға қабаттарға салыңыз. Жасылдарды түбіне, үстіне шеңбер мен қысымды салып, үстіне суық тұзды ерітінді құйыңыз. Алғашқы 2-ден 4 күнге дейін бөлме температурасында ұстаңыз, ашыту басталған кезде оны суық жерге жіберіңіз. Шамамен 20 күннен кейін көкөністер жеуге дайын болады. 0 - 1С температурада сақтау керек.