Украин стиліндегі қызанақ салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2 кг жасыл немесе қоңыр қызанақ, 500 г сәбіз, 500 г пияз, 1 кг тәтті бұрыш, 200 г ақжелкен тамыры, 30 г ақжелкен, 0,15 - 0,3 л сірке суы, 0,5 л өсімдік майы, 50 - 100 г тұз, әрқайсысы 10 бұршақ хош иісті және қара бұрыш, 10 қалампыр бүршігі, 7 - 10 лавр жапырағы. Етті орташа қызанақты 4-тен 6 тілімге дейін кесіңіз. Бұрыштан тұқымдарды кесіңіз, оларды 1х2 немесе 2х2 см өлшемді кесектерге кесіңіз.Сәбіз мен ақжелкеннің тамырларын тазалап, жолақтарға немесе текшелерге кесіңіз. Пиязды тазалап, қалыңдығы 5 мм-ден аспайтын сақиналарға кесіңіз. Жасыл ақжелкенді жуып, майдалап тураңыз. Өсімдік майын қайнатыңыз, 5 - 7 минут қайнатыңыз. және 70С дейін салқындатыңыз. Банкаларды жылытыңыз, оларға ыстық май құйыңыз және дәмдеуіштерді салыңыз. Дайындалған көкөністерді тұз бен сірке суын қосып араластырыңыз да, өсімдік майы бар банкаларға мықтап салыңыз. Қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік банкалар - 50 минут, литрлік банкалар - 60 минут.