Көкөністермен толтырылған, ашытылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Баклажан жемістерін жуыңыз, сабақтарын алып тастаңыз, ұзындығы бойынша 2-3 см артқа шегініп, кесіп тастаңыз және тұзды суға пісіріңіз (1 литр суға 30 г тұз 30-40 минут). Содан кейін жемістерді кастрюльден алыңыз, артық суды салмақпен сығыңыз, жемістерді тартылған етпен толтырыңыз, оларды 10-15 минут бойы балдыркөк жапырағының сабақтарымен байлаңыз. қайнаған суға немесе жеңіл жіпке банкаларға мықтап салып, әрқайсысына туралған сарымсақты құйып, банканың мойнын дәкемен байлаңыз. Сүт-қышқылды ашыту басталғаннан кейінгі үшінші күні банкалар қайнатылған және салқындатылған өсімдік майымен құйылады және салқын бөлмеге қойылады (8-10шС аспайтын температурада 5-6 айға дейін сақталады). Фаршты дайындау: сәбізді, ақ тамырларды (ақжелкен, ақжелкен) тазалаңыз, жуыңыз, жолақтарға кесіңіз және өсімдік майына жарты дайын болғанға дейін бұқтырыңыз. Пиязды аршып, тілімдерге бөліп, өсімдік майына қуырыңыз. Ақ тамырларды, пиязды, туралған жасыл ақжелкен мен балдыркөкті араластырыңыз, 1 кг тартылған етке 40 г тұз қосыңыз), салқындатыңыз және баклажанды толтыру үшін қолданыңыз. 3 литрлік банкада 2,3 кг баклажан, 500 г сәбіз, 100 г ақ тамыр мен пияз, 5-8 түйір сарымсақ, 50-70 г ақжелкен мен балдыркөк (дәміне қарай), тартылған етке 40 г тұз, 200 г өсімдік майы.