Оңтүстік баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Өнімдер: 3,5 кг ұсақ баклажан, 1 кг сәбіз, 1 кг пияз, 3 балдыркөк тамыры мен ақжелкен, балдыркөк сабағының шоғыры, 2 кесе өсімдік майы, 3 литр су, 3 ас қасық. л тұз. Көгілдірлерді тұзды суға жұмсақ болғанша қайнатыңыз, алыңыз, сәл салқындатыңыз және әрқайсысына бойлық кесінді жасаңыз (бірақ соңына дейін емес) Суды ағызу үшін 1,5 сағат бойы қысыммен қойыңыз. Пиязды, сәбізді, ақжелкен мен балдыркөк тамырын ұсақтап турап, майға қуырыңыз. Оларды салқындатыңыз және дәміне қарай тұз қосыңыз. Балдыркөк сабағын 1 сағат қайнаған суға құйыңыз, содан кейін ұзындығы бойынша екі бөлікке кесіңіз. Әрбір баклажанды тартылған көкөністермен толтырып, балдыркөк сабағымен байлаңыз. Эмальданған табаға салыңыз да, ауыр затпен басыңыз. Баклажандарды аздап ашыту үшін бөлме температурасында 3-4 күн ұстаңыз, содан кейін салқын жерде сақтаңыз.