Тұздалған жасыл қызанақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздық: 5 кг үшін. қызанақ - 3 литр. су және 150 гр. тұз. Қызанақты құйып, ашыту үшін бөлме температурасында 14-15 күн қоямыз, содан кейін жертөлеге қоямыз. Менің қызанақтарым, сабағын алып тастаймыз, кастрюльге саламыз. Қызанақтардың түбіне, үстіне және арасына дәмдеуіштерді саламыз: аскөк, майдалап туралған желкек, ақжелкен, балдыркөк тамыры мен жапырақтары, шие жапырақтары, сарымсақ. Арақатынас келесідей: 5 кг үшін. қызанақ - 100 гр. дәмдеуіштер.