Ағылшын кетчупі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 3,9 кг қызанақ, 100 мл 10% сірке суы, 750 гр қант, 50 гр тұз, 10 гр қызыл бұрыш, 5 гр ұнтақталған имбирь, 3 гр ұнтақталған даршын, 3 гр ұнтақталған қалампыр, 1 литр (көлем) пияз және майдалап туралған балдыркөк, 4 литр су. Дайындау жалпы кетчуптер үшін жоғарыдағыларға ұқсас. Алдымен қызанақ, пияз және балдыркөк пюресі қайнатылады, содан кейін езіледі, оған дәмдеуіштер қосылады, содан кейін пюре баяу отта қайнатылады - пісірудің ең маңызды сәті. Қайнату ұзақтығы картоп пюресіне сәйкес келеді: сіз асықпауыңыз керек, өйткені шырындар емес, тек су булануы керек. Сондай-ақ, суды буландырғаннан кейін түбіне шөгетін шырындардың күйіп қалмауын қадағалау керек. Бұл кетчуптың хош иісін, дәмін, құрылымын және қауіпсіздігін бұзуы мүмкін.