(Тағамдар: Африкалық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ащы кускус үшін қосымша: 1/2 шай қасық. тұз, 1/2 шай қасық. бұрыш, 1/2 шай қасық. ұнтақталған куркума.
Сипаттамасы 5 порция үшін: 500 гр. кускус, 1/2 л су (Бірінші пісіру қадамы үшін), 1 шай қасық. тұз, 300 мл су (Үшінші, бесінші және жетінші пісіру қадамдары үшін таратылады), 80 гр. тұздалмаған сары май, үлкен кесектерге кесілген. Салат үшін: 1/2 салат қияры, тұқымсыз, туралған, 3 ірі қызанақ, қабығы, тұқымы, туралған, 1/2 жасыл паприка, тұқымсыз, туралған, пияз қосылған 6 жасыл пияз сабағы, туралған, 1/2 балдыркөк сабағы, туралған, 3 ас қасық.л. жаңа туралған жалбыз, 3 ас қасық.л. жаңа туралған кориандр, 3 ас қасық.л. жаңа туралған ақжелкен, 2 лимон шырыны, 5 ас қасық.л. зәйтүн майы, 1 шай қасық. тұз, 1/2 шай қасық. л. ұнтақталған ақ бұрыш. Дайындау: 1) Құрғақ кускусты үлкен ыдысқа құйыңыз. 1/2 л суық тұзды су құйыңыз, араластырыңыз және 1 сағатқа қалдырыңыз. уақыт өте келе араластырыңыз. 2) Қолданар алдында 1 1/4 сағат бұрын қос қазандықтың үстіңгі бөлігін кускуспен толтырыңыз (толтырмай). Қайнаған сорпамен төменгі бөлікке қойыңыз және будың алғашқы клубтарынан уақытты есептей отырып, 15 минут пісіріңіз. Үстіңгі табаның мықтап бекітілгенін тексеріңіз, сонда бу тек ол арқылы өтеді. Егер бу саңылауларға түсіп кетсе, онда кастрюльдердің түйіскен жерін ұн мен су қоспасынан өткен сүлгімен тығыздау керек. 3) Кускусты табаққа немесе тақтаға шайқаңыз, ағаш шпатламен бөліңіз және суытыңыз. Содан кейін 100 мл суық суға себіңіз, қолыңызбен сүртіңіз және қопсытыңыз. 15 минутқа қалдырыңыз. 4) Кускусты қайтадан қос қазандыққа салыңыз да, қайнаған сорпаның үстіне бумен пісіріңіз. 5) 3 -қадамды қайталаңыз). 6) Үшінші рет 10 минут бумен пісіріңіз. 7) 3-қадамды қайталаңыз). тек ащы кускус үшін (Тәтті емес), езілген кезде бұрыш, тұз және аздап куркума қосып, кускусқа сары түс береді. Кускусты шанышқымен туралған сары маймен майлап, сары майдың еруіне мүмкіндік беріңіз. Май бөлінген кезде дәндер шырынды болып қалады және бір-біріне жабыспайды. Кускусты салқындату үшін. Қиярға тұз себіңіз де, дуршлагта 30 минутқа қалдырыңыз. Шайыңыз және ақырын құрғатыңыз. Салат компоненттерін араластырыңыз. Тоңазытқышқа салыңыз. Салқын түрде қызмет етіңіз.