Ірі тіліммен қуырылған қой еті немесе шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ірі кесектерге қуыру үшін ветчина, иық пышақтары, белдіктер, төс еттері қолданылады, сонымен қатар қозының бүйрек бөлігі ірі кесектерге қуырылады.Дайындалған кесектерге тұз бен бұрыш себіліп, аралықпен салқын табаға, сырты жоғары қаратып қойылады. Дайын кесектерді қалыңдығы 1, 5- 2 см талшықтар бойынша бөліктерге бөледі. Сіз шошқа етіне қуырылған ақ қырыққабатпен, ал қой етіне қарақұмық ботқасымен немесе күрішпен қызмет ете аласыз. Кесектердің бетіне май құйылады (майлы шошқа еті немесе қой еті сумен құйылады). Ет кесектерін пеште 200 вт температурада толық дайын болғанға дейін қуырады. Әр 10-15 минут сайын ет қуырылған маймен құйылады. Еттің дайындығын анықтау үшін пышақтың өткір ұшымен ет кесектерін тесу керек. Егер ет дайын болса, пышақ оңай және тегіс енеді, ал ағып жатқан шырын мөлдір болады. Шошқа еті 35 пайыз, қой еті 37 пайыз қуырылатынын білу керек.