Жұмыртқа крекеттері қосылған жасыл сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 1 кг, су - 2,5 л, сары май - 60 г, қаймақ - 250 г, жұмыртқа (сарысы) - 2 дана., қымыздық - 500 г, пияз - 50 г, ақжелкен - 10 г, репа - 5 г, сәбіз - 50 г, ұн - 25 г, дәміне қарай тұз. Крокеттер үшін: жұмыртқа - 6 дана, сүт - 150 г, ұн - 25 г, май - 20 г, ақжелкен мен аскөк - әрқайсысы 10 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш, жұмыртқа (Нан пісіру үшін) - 2 дана., нан үгіндісі - 140 г, қуыруға арналған шошқа майы - 1,5 кесе. Етті жуыңыз, кішкене кесектерге кесіңіз. Сүйектерді кесіп, кастрөлдің түбіне салыңыз, үстіне ет салыңыз, үстіне су құйыңыз және кастрюльді қатты отқа қойыңыз. Сорпа қайнаған кезде көбікті алып тастаңыз. Аршылған тамырлар мен пиязды турап, сары майға қызарғанша қуырып, сорпаға, тұзға салып, қайнатыңыз, содан кейін отты азайтып, сорпаны баяу отта 3 сағат ұстаңыз, сорпаның қайнауына жол бермеңіз, әйтпесе ол бұлтты болады. . Ет толығымен қайнатылған кезде оны сорпадан алыңыз, сорпаны сүзіңіз. Қымыздықтың сабақтарын жапырақтардан кесіп, кішкене кастрюльге салыңыз, 1 шай қасық май құйыңыз, қақпағын жауып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Содан кейін дуршлаг арқылы сүртіп, шырынын маймен езілген ұнмен араластырыңыз, қайнатыңыз. Пиязды ұсақтап тураңыз, майға қуырыңыз, майдалап туралған қымыздық жапырақтарын қосыңыз, жұмсақ болғанша қақпақ астында сөндіріңіз, қымыздық сабағының шырынынан жасалған тұздықпен біріктіріңіз, сорпаның барлық мөлшерімен сұйылтыңыз, қайнатыңыз. Осыдан кейін, сорпа табасын қайнаған суы бар табаға салыңыз, сорпаны сарысы араласқан қаймақпен дәмдеңіз: және қайнатуға жол бермеңіз. Қызмет көрсетер алдында сорпаға батырыңыз - 20 г сары май. Сорпаға жұмыртқа кесектерімен бірге қызмет етіңіз. Жұмыртқадан крокеттер дайындау. Ұн мен майды тұздап, ұнтақтап, үстіне 3/4 кесе сүт құйыңыз. Қоюланғанша қайнатыңыз. Майдалап туралған қатты пісірілген жұмыртқаны, бұрышты қосыңыз, шөптермен араластырыңыз. Массаны тегіс табаққа жайыңыз және оны жақсы қатайту үшін суыққа қойыңыз. Мұздатылған массаны біркелкі төртбұрыштап турап, шарларға айналдырып, ұнға, сосын шайқалған жұмыртқа мен нан үгіндісіне айналдырыңыз. Крокеттерді еріген шошқа майына батырыңыз және алтынға дейін қуырыңыз. Пирамидаға тегіс табаққа салыңыз да, ыстық күйінде қызмет етіңіз.