Толтырылған жұмыртқасы бар бұзау басының сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұзау басы - 1 дана., иық еті - 1,5 кг, май - 100 г, пияз - 50 г, сәбіз, ақжелкен, балдыркөк - әрқайсысы 50 г, дәміне қарай тұз, картоп ұны - 100 г, қара зәйтүн - 50 г. Етті сүйектен ажыратыңыз. Сорпаны сүйектерден пісіріңіз. Етті кішкене бөліктерге кесіңіз, пеште табада қуырыңыз, жақсылап қызартыңыз. Ет қызарған кезде оны сүйек сорпасына салып, баяу отта 2-3 сағат қайнатыңыз, яғни сорпа қызыл түске айналғанша. Бұзаудың басынан тіл мен миды алып тастаңыз. Тіл мен басты (бұзаудың басынан сүйектерді алып тастаңыз) тұздалмаған суға пісіріңіз. Миды тұзды суға қайнатыңыз. Пиязды және тамырларды ұсақтап турап, май бөліктерімен бірге аз мөлшерде сорпаға бұқтырыңыз. Пісірілген басты суық сумен шайыңыз, едәуір үлкен кесектерге кесіңіз. Миды жұқа тілімдерге кесіңіз. Барлығын біріктіріңіз, бұқтырылған тамырлар мен қара зәйтүндерді қосыңыз. Барлығын кастрюльге салыңыз, дәке арқылы сүзілген сорпаны құйыңыз, 150 г суық сорпамен сұйылтылған картоп ұнын қосыңыз, жақсылап араластырыңыз, қайнатыңыз және қызмет етіңіз. Пирогтардың орнына жұмыртқа мен нан үгіндісіне пісірілген және қуырылған қуырылған жұмыртқа сорпамен бірге беріледі. Ол үшін жұмыртқаны тамақтанушылардың санына қарай қатты қайнатыңыз (Бір порцияға бір жұмыртқа). Ыстық пісірілген жұмыртқаларды қабығы аршылған кезде жақсылап ағып кетуі үшін суық суға салып, ұзынынан екіге бөліп, әр жартысынан сарысын алып, дуршлаг арқылы сүртіп, сары май мен туралған ақжелкенмен араластырыңыз. . Дәміне қарай тұз, бұрыш себіңіз, жұмыртқаның жартысын осы тартылған етпен толтырыңыз, оларды тұтас жұмыртқа пайда болатындай етіп біріктіріңіз, салмасы қалыпқа келетіндей етіп жақсылап басыңыз. Жұмыртқаны жарылған жұмыртқа мен нан үгіндісіне орап, қайтадан жұмыртқа мен нан үгіндісіне батырыңыз, содан кейін қайнаған қуырғышқа салып, барлық жағынан қуырыңыз.