Профитрольдері бар консомме
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 1,5 кг, пияз - 50 г, сәбіз, ақжелкен мен балдыркөк - әрқайсысы 50 г, ақжелкен мен аскөк - 1 шоқ (кішкене), жұмыртқаның белки (Ағарту үшін) - 3 дана., дәміне қарай тұз, қуыруға арналған май, профитеролдар үшін: май - 50 г, ұн - 80 г, су - 150 г, жұмыртқа - 2 дана., дәміне қарай тұз. Еттің жалпы мөлшерінен 300 г бөліңіз, қалғандарынан сорпаны қайнатыңыз. Тамырларды жіңішке етіп турап, майға алтын түске дейін қуырыңыз. Сорпадан көбікті алып тастағаннан кейін, оған қуырылған тамырларды, пиязды және ақжелкен мен аскөк шөптерін жақсылап жуып, байламға байлап қойыңыз. Сорпаны қайнап кетпес үшін оны баяу отта пісіріңіз. Ет жұмсақ болған кезде, ет тартқыштан өткізілген және тартылған бел араластырылған шикі етті сорпаға салып, тартуға қалдырыңыз. Консомме піскен кезде оны майлық арқылы сүзіп, қайнатыңыз және бу ваннасында ұстаңыз. Консоммеге шыныаяқтарда қызмет етіңіз. Профитеролдар қосу. Профитрольдерді дайындау. Қамырды дайындаңыз, одан кішкене шарлар жасаңыз және пісіріңіз. Профитеролдар консомме салынған шыныаяқтарға салынады.