Бесамель соусы қосылған шаян сорпасы мен крокеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 500 г, шаян - 20 дана, көксерке - 600 г, ұн - 100 г, май - 200 г, жұмыртқа (сарысы) - 3 дана, кілегей - 150 г., крокеттер үшін: май - 100 г, ұн - 100 г, қайнаған сүт - 400 г, жұмыртқа (Сарысы) - 1 дана., қайнатылған балық - 200 г, ақжелкен мен аскөк - әрқайсысы 5 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. мяса сорпаны пиязсыз және тамырсыз дайындаңыз. Шаяндарды бөлек тұзды суға пісіріп, суытып, тырнақтар мен мойындардан етті таңдап алыңыз. Балықты ет тартқыштан 3 рет жиі тормен өткізіп, тартылған етті араластыра отырып, біртіндеп кілегей мен тұз құйыңыз. Шаян тәрізділердің жартысын осы массамен толтырыңыз, ал қалған бөлігінен көзді алып тастаңыз және барлық ішін мұқият алып тастағаннан кейін, қатерлі ісік майын дайындаңыз: қаңқаларды 100 г маймен ерітіндіге ұсақтап тураңыз, аздап қуырыңыз, 2-3 стакан су құйыңыз, қайнатыңыз, сүзіңіз. зығыр қап, тоңазытқышта салқындатыңыз, сонда бетіне көтерілген майды кетіру оңай болады. Толтырылған жақтауларды суда бөлек қайнатыңыз. 100 г ұн мен 100 г майдан ақ тұздықты дайындаңыз, оны сорпаның барлық мөлшерімен бір рет шайқаңыз, қайнатыңыз. Тазартылған шаяндар мен қайнатылған фаршталған қаңқаларды қосыңыз. Қызмет көрсетуден 5 минут бұрын сарысын қатерлі ісік майымен сүртіңіз, 1/2 кесе кілегей, аздап ыстық сорпа құйыңыз, сорпаны осы қоспамен дәмдеңіз және қайнатпаңыз. Крокеттерді дайындау. Ұнды сары маймен, тұзбен сүртіп, қайнаған сүтпен сұйылтыңыз. Қалың болғанша қайнатыңыз, салқындатыңыз, шикі сарысымен араластырыңыз, қайнатылған балықпен біріктіріңіз, кішкене текшелерге, шөптер мен бұрышқа кесіңіз. Тұз себіңіз. Тегіс табаққа жайыңыз, жақсылап суытыңыз, жаңғақ көлеміндей шарлар жасаңыз, оларды ұнға, сосын жұмыртқа мен нан үгіндісіне ораңыз. Қайнаған терең қуырғышта қуырыңыз.