"Аққұба" нан квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 400 г қара бидай ұны, 40 г уыт, 40 г қарақұмық ұны. Дайындау тәсілі. Өнімдерді бөлме температурасында 300 мл су қосып жақсылап араластырыңыз. Алынған массаны 300 мл қайнаған сумен қайнатыңыз, жарты сағаттан кейін тағы 300 мл қайнаған су құйыңыз, осылайша 2 рет жасаңыз. 1 литр қайнаған су құйылған кезде араластырыңыз, суытыңыз, 150 мл ашытқы құйыңыз, жабыңыз және жылы жерге қойыңыз. Келесі күні массаны 5 литр квас алынғанша шикі сумен сұйылтыңыз. Тұндыруға және бөтелкеге құюға рұқсат етіңіз. Келесі ашытқы үшін шамамен 300 мл негізді қалдырыңыз. Және. асың дәмді болсын!