"Аққұба" нан квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 400 г қара бидай ұны, 40 г уыт, 40 г қарақұмық ұны. Дайындау тәсілі. Өнімдерді бөлме температурасында 300 мл су қосып жақсылап араластырыңыз. Алынған массаны 300 мл қайнаған сумен қайнатыңыз, жарты сағаттан кейін тағы 300 мл қайнаған су құйыңыз, осылайша 2 рет жасаңыз. 1 литр қайнаған су құйылған кезде араластырыңыз, суытыңыз, 150 мл ашытқы құйыңыз, жабыңыз және жылы жерге қойыңыз. Келесі күні массаны 5 литр квас алынғанша шикі сумен сұйылтыңыз. Тұндыруға және бөтелкеге құюға рұқсат етіңіз. Келесі ашытқы үшін шамамен 300 мл негізді қалдырыңыз. Және. асың дәмді болсын!
Ұқсас тағамдар
Как приготовить "Аққұба" нан квасы пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz