"Классика" нан квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажетті: 1 кг қара бидай наны, 25 г ашытқы, 5 ас қасық. л бал, 100 г қарақат жапырағының қайнатпасы, 5-6 литр су, 1 үлкен апельсиннің қабығы.
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Қоңыр нанды тілімдерге бөліп, пеште кептіріңіз, бірақ оның күйіп кетуіне жол бермеу керек. Крекерді кастрюльге салыңыз, қайнаған суға құйыңыз және 3-4 сағат қайнатыңыз. Содан кейін инфузияны сүзіп, оған ашытқы, қыздырылған бал, қарақаттың қайнатпасын қосу керек. Кәстрөлді шүберекпен жауып, ашыту үшін 7 сағатқа қалдырыңыз. Квас көбіктене бастағаннан кейін оны қайтадан сүзіп алу керек - және оны бөтелкеге құюға болады. Әрбір бөтелкеге аздап апельсин қабығын қосып, бөтелкелерді мықтап жабуды ұмытпаңыз. Салқын жерде бұл квас өте ұзақ уақыт сақталады, ал апельсин қабығы оның дәміне ерекше өткірлік береді.