НАН КВАСЫ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10-12 бөтелке квас үшін -1 кг. қара бидай наны, 25 г жалбыз, 50 г мейіз.
Сипаттамасы Туралған қара бидай нанын қайнаған суға құйыңыз, 3-4 сағат тұрыңыз. Осыдан кейін инфузияны сүзіп алыңыз, оған ашытқы, қант және жалбыз салыңыз. Майлықпен жабыңыз және ашыту үшін 5-6 сағатқа қалдырыңыз. Квас көбіктене бастағанда, оны қайтадан сүзіп, бөтелкелерге құю керек, оған бірнеше минут салып, тығынмен жабу керек (тығындарды тығындау алдында қайнаған суға серпімді болғанша жібітіңіз), тығындарды шпагатпен жапқаннан кейін бекітіңіз. . Бөтелкелерді суық жерге шығарып, сол жерде көлденең күйде қалдырыңыз. 2-3 күннен кейін квас дайын болады.