Қантталған алмадан жасалған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алма қабығынан тазартылады, әрқайсысы 4 бөлікке кесіледі, ортасы кесіледі, жылы суға салынады. Содан кейін жұмсарғанша қыздырылады. Осыдан кейін, тілімдер суық суға ауыстырылады, олар салқындаған кезде кептіріледі, қант шәрбатына салынады және қайнатылады. Сироп қайнаған кезде оны оттан алып, көбікті алып тастап, келесі күнге дейін қалдырады. Дәл солай 3 күн бойы қайталанады, сироп әр уақытта қалың және қалыңырақ қайнатылады. Соңында, жемістер сироптан шығарылады, кептіруге қалдырылады, ұнтақталған қантқа себіледі және кептіру үшін пешке қойылады.