Ашытқы балы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 250 г бал, 1 кг ұн, 250 г қант, 4 жұмыртқа, 1 стакан сүт, 20 г ашытқы, 100 г май, 1 шай қасық сода, ұнтақталған даршын және қалампыр, 100 г туралған жаңғақ, 100 г қантталған жемістер немесе қауын консервілері.
Сипаттамасы Сары майды қант пен жұмыртқамен сүртіңіз, даршынмен қайнатылған балды, сүтте сұйылтылған ашытқыны құйыңыз және илеңіз. Біртіндеп ұн қосып, қаймақ қоюланғанша сүртіңіз. Көпіршіктер пайда болған кезде ірі туралған жаңғақтармен, қантталған жемістермен немесе қауын джемімен илеңіз. Процестің қалған бөлігін жоғарыдан қараңыз.