Швейцариялық ірімшік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бір шелек жаңа сүтті алыңыз, 0,5 литр кілегей құйыңыз, пешке қойыңыз және 30 С дейін қыздырыңыз. 2 бөтелке астыңғы жағын алыңыз (Сүттен жасалған сарысу бұзаудың асқазанында жылы жерде сақталады) және сүт сүзбеге айналғанша шпательмен араластырыңыз. Содан кейін кастрюльді оттан алыңыз, сүзбені бөліп алыңыз, сарысудан аздап сығыңыз. Сүзбені ағаш қалыпқа салыңыз, оның түбіне тесіктері бар кенеп салыңыз. Сүзбеге тақтайшаларды салыңыз, ірімшік құрғағанша 24 сағат бойы жүктеңіз. Оны алып тастаңыз, екі жағынан тұзбен сүртіңіз. 3-4 күннен кейін төңкеріп, қайтадан тұзбен сүртіңіз. 2-3 аптадан кейін ірімшік дайын болады және швейцариялықтардан еш айырмашылығы жоқ. Ол шамамен 2 жыл сақталады. Тұзды суға, сыраға және ақ шарапқа малынған ақ матаға оралған ірімшікті қартаюға болады.