Алмадан жасалған кәмпиттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2,5 кг алма, 1 кг қант, 1 литр су. Алманы ұсақтап турап, үстіне су құйыңыз. Барлық сұйықтық қайнағанша пісіріңіз. Електен сүртіңіз, қант қосыңыз, қалың масса алынғанша 20 - 30 минут қайнатыңыз. Содан кейін массаны өсімдік майымен алдын ала майланған параққа салыңыз. Қоспаны 7 - 8 мм қабатпен тегістеп, үстіңгі жағын пышақпен жақсылап тегістеңіз. Кептіру үшін 2 күнге қалдырыңыз. Алма массасын стақанмен турап, қайтадан 2 - 3 күн құрғатыңыз, содан кейін дөңгелектерді қант ұнтағына құйып, қайтадан құрғатыңыз. Қатқан кәмпиттерді қаңылтыр банкаларға салыңыз, әр қабатын пергамент қағазымен жабыңыз.