Губадия етпен бірге
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр 1000, ет 800, корт 250, күріш 300, мейіз 250, жұмыртқа 6 дана., еріген сары май 300, пияз 50, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Ашытқы немесе май қамыры табаның көлеміне қарай торттарға жайылады. Сары маймен майланған табаға шелпек салынады, қамырды маймен майлайды және үстіне корт (Кептірілген сүзбе), қайнатылған күріш, пиязбен бірге ет тартқыштан, қуырылған мяса, қайтадан күріштен, туралған тік жұмыртқадан және күріш. Толтырманың үстіңгі қабаты - буға пісірілген өрік, мейіз немесе қара өрік еріген сары маймен құйылады және 2-ші тортпен жабылады. Шеттерін қысып, қалампырмен тығыздайды, өнімді маймен майлайды, үгінділерге себеді және орташа температурада 40-50 минут пісіреді. Дайын губадия кесектерге кесіліп, ыстық күйінде беріледі.