Қайта пісіру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Қара бидай ұны немесе бидай ұны 30, жұмыртқа 1/2 дана., еріген сары май 20, сорпа немесе сүт 30, ет 80, пияз 20, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Тік ашытқысыз қамырдан диаметрі 8-9 см дөңгелек пирожныйлар жайылады, торттардың шеттері жоғары қарай бүктеледі. Өнімдерді пеште пісіреді, фаршпен толтырады, қайтадан пешке салады, 2-3 минуттан кейін еріген сары маймен майлайды және дайын болғанға дейін пісіреді. Салмасы келесідей дайындалады: пияз, тұз, бұрыш қосып, аздап салқындатылған қуырылған қой етінен немесе шошқа етінен жасалған фарш сорпамен немесе сүтпен шайқалған жұмыртқадан жасалған омлет массасымен сұйылтылады. Ыстық күйінде беріледі.