Қой етінен жасалған перкельт (тағамдары: венгр)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті - 200 г, май - 20 г, пияз - 95 г, паприка - 5 г, томат пюресі - 15 г немесе қызанақ - 25 г, тәтті бұрыш - 30 г, ұн - 35 г, жұмыртқа - 1/6 дана., тұз - 3 г.
Сипаттамасы Өңделген және кішкене текшелерге кесілген қой етін майға қызарғанша қуырыңыз, қуырылған табаға салыңыз да, үстіне су құйыңыз. Содан кейін тұздалған пиязды қызанақпен салыңыз, паприка, тұз себіңіз және дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Бұқтырудың соңында туралған тәтті бұрышты салыңыз. Үстелге қайнатылған эстрагон немесе тұшпарамен бірге қызмет етіңіз. Тархони дайындау технологиясы "Тархони сорпасы" рецептінде көрсетілген. Сол сияқты шошқа етінен, бұзау етінен, құс етінен, қояннан перкельттерді де дайындауға болады. Бұл тағам грузин асханасының ет тағамы - чахохбилиге ұқсайды.