Коман мелна (Үш қабатты құймақ)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 қабат үшін: қара бидай ұны немесе бидай ұны 30, жұмыртқа 1/8 дана., тұз, 2 қабат үшін: сұлы ұны немесе жарма жармасы 5, сүзілмеген сүт (Айран немесе айран) 16, қаймақ 10, 3 қабат үшін: сұлы жармасы 15, қаймақ 25.
Сипаттамасы Қара бидай ұнынан, жұмыртқадан және тұздан жасалған ашытқысыз, қатты қамырды табаның өлшеміне сәйкес қалыңдығы 1,5-2 мм жұқа тортқа айналдырады. Торт пеште аздап қызарады, содан кейін сұлы ұнының, сүзілмеген қышқыл сүттің (Немесе айран, айран) және қаймақтың қою қоспасымен майланады. Құймақ қайтадан қызарады, содан кейін үшінші қабат жабылады, ол сұлы жармасы болып табылады, ол 8-10 сағат бойы қаймаққа малынған. Осыдан кейін құймақ пісіріледі, еріген сары маймен немесе маймен майланады және ыстық күйінде беріледі - тұтас немесе кесілген. (Дайын құймақтың қалыңдығы 7 мм.)