Сәртшінянь (бәліштер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн 35, рутабага 20, қаймақ 10, інжу арпа немесе қарақұмық жармасы 10, жұмыртқа 1/2 дана., сквош 5, пияз 15, май 10, тұз.
Сипаттамасы Шикі рутабагаларды ұсақтап турайды, тұздайды және інжу арпа немесе қарақұмық ботқасы, қытырлақ, қуырылған пиязбен араластырады. Ашытылмаған қамыр, иленген, қайта өңдеуге арналған сияқты, дөңгелек пирожныйларға жайылады. Әрқайсысының жартысына фарш салынады, бұйым екіге бүктеліп, шеттері қысылады. Қаймақпен майланғаннан кейін пирогтар пісіріледі, содан кейін маймен майланады, құрғақ ыдысқа салынады, сүлгімен тығыз жабылады және жылы жерге қойылады.