Шурпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті - 80 г, қой еті немесе мал майы - 10 г, қаймақ - 15 г, ұн - 10 г, картоп - 185 г, пияз - 20 г, қызанақ - 80 г, сәбіз - 25 г, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы (тағамдар: Түрікмен) Үлкен текшелерге кесілген картоп сорпамен құйылады, қайнатылады, содан кейін туралған қызанақ, қуырылған пияз, сәбіз, ұн, лавр жапырағы, тұз, бұрыш салынады және жұмсақ болғанша қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде тостағанға қайнатылған қойдың бір бөлігі мен қаймақ салынады.