Шурашан туймошыл (Тайыр стиліндегі сиыр еті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 135 немесе жартылай майлы шошқа еті 115, құрғақ күріш 10, жұмыртқа 1/4 дана., сары май 10, ірімшік 5, сүт 30, тұз.
Сипаттамасы Етті ет тартқыштан екі рет өткізіп, тұтқыр сүтті күріш ботқасымен, ұрылған жұмыртқамен және тұзбен араластырады. Алынған масса майланған қалыптарға салынады, беті тегістеледі және үгітілген ірімшікке себіледі. Содан кейін ыдыс пеште пісіріліп, сары май құйып, күрделі көкөніс гарнирімен бірге беріледі.