Кускус (Ет тағамы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 75, тауық еті 75, қызанақ 40, асқабақ 20, швед 20, тәтті бұрыш 10, қалампыр 0,1, зире 0,05, су 500, тұз, жарма 40, сары май 10.
Сипаттамасы Жарма ыдысқа құйылады, оны тұзды сумен сулайды және жарма ісінгенше араластырады. Содан кейін 30 минут бойы бумен пісіріледі, араластырылады және сол мөлшерде қайнатылады. Дайын ботқа сары маймен дәмделеді. Кәстрөлге су құйылады, кесектерге кесілген қой мен тауық еті салынады, қайнатылады, көбік алынып, 20-25 минут қайнатылады, содан кейін қызанақ сорпаға енгізіледі, асқабақ пен рутабага, тәтті бұрыш, қалампыр, зире, тұз кесектерге кесіліп, 1,5-2 сағат қайнатылады. Ботқа етпен бірге бөлек тәрелкеде беріледі.