Жукомильым (Тартылған ет қосылған құймақтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бидай ұны 40, жұмыртқа 1/2 дана., сүт 80, қарақұмық жармасы немесе інжу арпа 20, қаз еті 100, пияз 20, сары май 25, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Інжу арпа немесе арпа ботқасы мен бұршақ пюресі қаз сорпасында қайнатылады. Ботқа мен картоп пюресі біріктіріліп, майдалап туралған қайнатылған қаз, қайнатылған пияз, тұз бен бұрыш қосылады. Содан кейін құймақ пісіріледі, әрқайсысының ортасына тартылған ет салынады, шеттері оралады. Еріген сары маймен суару арқылы беріледі.