Сүкір кинде (Кондитерлік өнім)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сұлы ұны (арпа немесе бидай) 530, бал 180, маргарин 60, жұмыртқа 1 дана., сүт 100, мүкжидек (немесе лингонжидек, шетен, қалақай) 40, ашытқы 15, су 80, майлауға арналған май, тұз 7.
Сипаттамасы Қамыр әдісімен дайындалған ашытқы қамырына жуылған жидектер салынады, балдың нормасының 2/3 бөлігі және бәрі жақсылап араластырылады, содан кейін бөлке сопақша кесіліп, майланған пісірме табаққа салынады. Тексеруге 10-15 минутқа қояды, балмен майлайды және пісіреді. Қызмет көрсетер алдында қайтадан балмен майлаңыз.