Кәдімгі бал арасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 300 г бал, 500 г ұн, 200 г қант, 4 жұмыртқа, 1 стакан сүт немесе қаймақ, 1 шай қасық сода, 10 г амоний, 50 г туралған жаңғақ, 1/2 шай қасық ұнтақталған даршын және қалампыр.
Сипаттамасы Жұмыртқаны қант пен еріген балмен сүртіңіз, даршын, қалампыр, сүтте сұйылтылған сода мен амоний, ұн қосып, қаймақ қоюланғанша илеңіз, майланған және ұн себілген қалыпқа құйыңыз, ірі ұнтақталған жаңғақтарды себіңіз. . Пеш алдымен жылы пеште (190°), қамыр қолайлы болған кезде - ыстықта (200°) - 1 сағат. Қалыптан салқын түрде алыңыз.