Кускус
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г жарма 1,5 - 2 стакан су 1 шай қасық тұз 40 г сары май 1 шай қасық ұн.
Сипаттамасы Жарманы тақтаға құйып, тұзды сумен себіңіз. Содан кейін алақаныңызбен жарманы дөңгелек қозғалыстармен ұнтақтаңыз, аздап ұн қосып, тары дәнінің көлеміндей ұсақ тастар пайда болғанша. Барлық кесектерді бір ыдысқа салыңыз, бұл електі қайнаған суға немесе сорпаға құйыңыз (Жарма сұйықтықпен жанаспауы керек). Елекке тығыз жабылатын қақпақты қойып, суық ауа кірмеуі үшін електі үстіне бірнеше рет бүктелген майлықпен байлаңыз. Шамамен 1 сағаттан кейін ыдыс дайын болады - шарлар толығымен мөлдір болады. Сары майды қосып, өте ақырын араластырыңыз. Көкөністерге немесе етке қызмет етіңіз, үстіне ыстық тұздық құйыңыз.