Манти (тағамдар: өзбек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер 1 кг ет, 500 г пияз, 0,5 стакан тұзды су (1 шай қасық тұз), 1 шай қасық ұнтақталған қара бұрыш, 100 г құйрық майы немесе ішкі шошқа майы.
Сипаттамасы Ұннан, жұмыртқадан, аздап су мен тұздан қатты қамыр илеп, шарға айналдырып, майлықпен жауып, жарты сағатқа қоя тұрыңыз. Содан кейін қалыңдығы 1-2 мм болатын қабатты жайып, 10х10 см квадраттарға кесіңіз. Қойдың немесе сиыр етінің целлюлозасын ірі торлы ет тартқыштан өткізіңіз немесе ұсақтап тураңыз, майдалап туралған пиязды, ұнтақталған бұрышты, аздап тұзды суды қосыңыз, жақсылап араластырыңыз. Құйрық майын немесе ішкі шошқа майын бадам мөлшерінде кесектерге кесіңіз. Қамырдың әр шаршысына 1 ас қасық салыңыз. тартылған ет қасық, шошқа майының бір бөлігі және шаршының бұрыштарын біріктіріп, қамырды үстіне қысыңыз. Қамыр кеуіп кетпеуі және сынғыш болмауы үшін пішінделген манталарды майлықпен жабу керек. Манта-каскана (мантышница) табасының қабаттарын маймен майлап, үстіне мантыларды бір -біріне тигізбейтін етіп қойыңыз, суық сумен себіңіз, қақпақпен жабыңыз және 45 минут бойы бумен пісіріңіз. Манта-каскана болмаған жағдайда, мантаны үлкен кастрюльге қайнатуға болады: түбіне терең табақша қойып, үстіне мантаның бір қатарын қойып, басқа табақпен жауып, кастрөлдің түбіне ыстық су құйып, қақпағын жауып пісіріңіз. өте баяу отта. Дайын мантыларды қаймақпен дәмдеңіз немесе қатты сорпаны құйыңыз, ұнтақталған қара бұрыш пен кинза шөптерін себіңіз. Тест үшін: 500 г ұн, 1 жұмыртқа, 1 шай қасық тұз.