Қырыққабат қосылған струдель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Ұн - 250 г, шошқа майы - 100 г, өсімдік майы - 15 мл жаңа қырыққабат - 1, 2 кг, дәміне қарай бұрыш.
Сипаттамасы Ұннан, майдан (50 г), тұздан және судан қамыр илеп, майлықпен жауып, 30 минутқа қалдырыңыз. Дайын қамырды ұн себілген үлкен майлыққа өте жұқа етіп жайып, құрғатыңыз, содан кейін өсімдік майымен себіңіз. Жіңішке туралған қырыққабатты шошқа майымен, тұзбен және бұрышпен бұқтырыңыз, суытып, жайылған қамырдың үстіне біркелкі қабатқа жайыңыз, қамырдың шеттерін ішке қарай бұраңыз және майлықпен ораңыз. Пісіру парағына салыңыз, өсімдік майымен майлаңыз және орташа отта пісіріңіз (30-35 минут). Қызарған струдельді бөліктерге бөліп, ыстық күйінде беріңіз.