Бидай шелпектері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Диаметрі 15 см болатын 12 шелпек үшін: 2 кесе тұтас ұн, 1 шай қасық тұз, 50 г туралған шошқа майы, 1,2 кесе ыстық су. Ұн мен тұзды үлкен ыдысқа салыңыз. Массасы нан үгінділеріне ұқсас болғанша шошқа майын ұнмен сүртіңіз. Жұмсақ, пластикалық қамыр алынғанша қоспаға біртіндеп ыстық су құйыңыз. Тақтаға ұн себіңіз, жұмсақ болғанша қамыр илеңіз, содан кейін жылытылған дымқыл майлықпен жабыңыз. Қамырды 12 бөлікке бөліңіз. Әрқайсысынан шарды айналдырыңыз, содан кейін тегістеңіз. Тақтаға ұн себіңіз, үстіне шелпектерді және ұн себілген илектеу түйреуішті салыңыз, олардың дөңгелек пішінін сақтауға тырысып, тақта көрінетіндей жұқа етіп жайыңыз. Дайын шелпектерді ұн себілген табаққа салыңыз. Шелпектердің бір-біріне жабысып қалмауын қадағалаңыз. Табаны қатты қыздырыңыз, содан кейін отты аздап азайтып, шелпектерді табаға ақырын салыңыз. Тортилла көпіршіктене бастағанша 30 секунд қуырыңыз, содан кейін аударыңыз және тағы 10 секунд пісіріңіз. Тортилла бозғылт және піспеген болып көрінеді, бірақ егер сіз оны сәл ұзағырақ қуырсаңыз, ол құрғақ және сынғыш болады. Шелпектерді майлықпен жабылған сым тірекке бүктеп, үстіне тағы бір майлықпен жабыңыз. Шелпектер салқындағаннан кейін, оларды бір-біріне жабысып қалмас үшін майланған қағаздың төртбұрыштарына салыңыз да, жабық полиэтилен пакетте тоңазытқышта 2-3 күн сақтаңыз.