Турощуса
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн 100, жұмыртқа 1 дана., сүзбе 100, қаймақ 60, сары май 10, ысталған шошқа майы 10, тұз.
Сипаттамасы Ұн мен тұзды жұмыртқаға араластырып, аздап су құйғаннан кейін қамырды серпімді, бірақ қатты емес болғанша тақтаға илейміз. Оны тұруға рұқсат етіңіз, содан кейін қалыңдығы шамамен 2 мм параққа жайыңыз, 2-3 см өлшемді бөліктерді шымшып алыңыз және бір-біріне жабысып қалмас үшін тақтаға жайыңыз. Қамырды тік тұздалған қайнаған суға қайнатыңыз. Қамыр піскен кезде оны дуршлагқа салып, салқын сумен шайып, ыстық май құйылған табаға салып, бірнеше минут қыздырады. Қызмет көрсету кезінде қамырға сүзбе пюресі себіліп, үстіне салқын қаймақ құйылады және текшелеп туралған ысталған шошқа майының сықырлауымен безендіріледі.