Ашытқы қосылған печенье
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Эмальданған ыдысқа 2 кесе ұн мен бір пакет тез ашытқы құйыңыз. Жарты шай қасық тұз бен бір ас қасық қант салыңыз. Бір жарым кесе жылы суға құйып, қамыр илеңіз. 25-30 минутқа оны су ваннасына қойыңыз. Содан кейін қамырға тағы екі кесе ұн құйып, бір стақан тазартылған өсімдік майын (иіссіз) құйыңыз. Қамырды серпімді болғанша және қолдарыңыз артта қалмайынша мұқият илеңіз. Қамырды екіге бөліп, бір бөлігін кеседе қалдырыңыз. Екіншісін қалыңдығы 0,5 см қабатпен ұн себілген үстелге жайыңыз. Жайылған торттың жартысын қантпен себіңіз, содан кейін қамырды екіге бүктеп, қайтадан жайып, жартысын қантпен себіңіз. Енді қамырды бүктеп, жайып, қантты бүкіл қабатқа себіңіз. Содан кейін қайтадан бүктеп, қамырды қалыңдығы 1,5 см-ге дейін жайыңыз. Оны өсімдік майымен майлаңыз және одан кез келген пішіндегі печеньелерді кесіңіз. Оны пісіру парағына қойғаннан кейін, оны 25-30 минутқа қалдырыңыз. Үстіне қант себіңіз де, пеште пісіріңіз. Бірінші жартысы пісіп жатқанда, екінші жартысын дәл осылай жайып, қант себіңіз.