Орысша палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 500 г, пияз 1 дана, сәбіз 1 дана, дәмдеуіштер, інжу арпа 500 г, томат пастасы (тұздық, қызанақ) 1 ас қасық. л., тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Шошқа етін көкөністермен қалың қабырғалы ыдыста қуырыңыз (қазан, кастрюль және т.б.). Тұз, бұрыш қосып, дәмдеуіштер, томат пастасын қосыңыз. Жарманың екі бөлігіне судың үш бөлігі мөлшерінде ыстық су құйып, 10-15 минут қайнатыңыз. баяу отта. Жарманы шайыңыз және 5-10 минут қайнатыңыз. бөлек ыдыста. Жарманы алынған сорпаға біркелкі салып, қалған суды жарма деңгейіне дейін буландырыңыз. Содан кейін қақпақты мықтап жауып, 200-220 градусқа дейін қыздырылған пешке 45-50 минутқа қойыңыз. Ыстық күйінде салқын арақ пен тұздалған қиярмен бірге қызмет етіңіз.