Марокколық кускус
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жарма 100, су 100, сары май 10, ұн 2, тұз.
Сипаттамасы Жарма немесе ұсақ жүгері жармалары үлкен науаға құйылады, тұзды сумен себіледі және жарма түйіршіктерге айналғанша айналмалы қозғалыстармен сүртіледі. Аздап ұн себіңіз де, түйіршіктер тары дәнінің мөлшеріне жеткенше ұнтақтауды жалғастырыңыз. Жарманы елекке құйыңыз, оны қайнаған суы бар қолайлы мөлшердегі кастрюльге мықтап салыңыз. Кәстрөл қақпақпен және төрт бүктелген сүлгімен жабылған. 1 сағат бойы бумен пісіріңіз. Қызмет көрсетер алдында кускус маймен ақырын араластырылады. Ет және көкөніс тағамдарымен бірге ыстық күйінде беріледі.