"Таяқ" ботқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер күріш 1/2 кесе, қарақұмық 1/2 кесе, арпа жармасы 1/2 кесе, тары 1/2 кесе, ірі үккіште үгітілген асқабақ 1 кесе, пияз 2, сәбіз 3, қияр 1, қызанақ 5, бұрыш (болгар) 3, қызылша 2, ақжелкен 2 ас қасық, су 6 кесе, сары май 50 г, нан үгіндісі 1/2 кесе, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Барлық жармаларды мұқият сұрыптап, шайыңыз. Пиязды, сәбізді, қызылшаны қабығынан аршып, жуыңыз. Сәбіз мен қызылшаны ірі тесіктері бар үккіштен өткізіңіз. Асқабақтың қабығын кеспей үккіштен өткізіңіз. Пиязды ұсақтап тураңыз. Қияр, қызанақ, бұрышты жуып, тілімдерге кесіңіз. Биік, майланған және нан үгіндісі себілген табаның түбіне дайындалған қызылшаны, үстіне тары, сосын сәбіз, күріш, сосын қызанақ пен бұрыш, үстіне қарақұмық, сосын пияз мен арпа салыңыз. жарма. Жоғарғы қабатты тігістен шығарыңыз. Принцип мынада, жарма қабаты көкөністер қабатымен жабылған. Дайындалған қоспаны ыстық тұзды сумен құйып, кастрюльді отқа қойып, қайнаған судан кейін 15- 20 минут қайнатыңыз. Кәстрөлді оттан алыңыз, қақпақпен жабыңыз және алдын ала қыздырылған пешке 20 минутқа қойыңыз. Кәстрөлді дайын ботқамен бірге табаққа салыңыз. Қабатты торт шығуы керек. Ботқаны бөліктерге бөліп кесіңіз.