Қызылшадан жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 2 нұсқа 300 г қызылша, әрқайсысы 2 ас қасық. л жарма, май (маргарин), сүт, ұн, 2 жұмыртқа, 1/2 кесе мейіз, тұз. Қызылшаны пісіріңіз, тазалаңыз, майдалап тураңыз. Мейізді жақсылап жуыңыз. Барлығын кастрюльге салыңыз, сүт, май қосып, араластыра отырып, баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін жарманы жұқа ағынмен құйып, массасы қалыңдағанша тағы 10 минут пісіріңіз. Оттан алыңыз, сәл салқындатыңыз, жұмыртқаны шайқаңыз және жақсылап араластырыңыз. Котлеттерді пішінге келтіріп, оларды ұнға салып, сары майға немесе маргаринге жақсы қыздырылған табада қуырыңыз. Қаймақпен бірге қызмет етіңіз.
Сипаттамасы 4 қызылша, 4 ас қасық. л крекер, 4 шай қасық. майлар. Қызылшаны қабығынан тазалаңыз, шайыңыз және үккіштен өткізіңіз. Алынған массаны котлеттер түрінде кесіңіз, нан үгіндісіне ораңыз және майға қуырыңыз. 2 нұсқа 300 г қызылша, әрқайсысы 2 ас қасық. л жарма, май (маргарин), сүт, ұн, 2 жұмыртқа, 1/2 кесе мейіз, тұз. Қызылшаны пісіріңіз, тазалаңыз, майдалап тураңыз. Мейізді жақсылап жуыңыз. Барлығын кастрюльге салыңыз, сүт, май қосып, араластыра отырып, баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін жарманы жұқа ағынмен құйып, массасы қалыңдағанша тағы 10 минут пісіріңіз. Оттан алыңыз, сәл салқындатыңыз, жұмыртқаны шайқаңыз және жақсылап араластырыңыз. Котлеттерді пішінге келтіріп, оларды ұнға салып, сары майға немесе маргаринге жақсы қыздырылған табада қуырыңыз. Қаймақпен бірге қызмет етіңіз.