БЕЛОЦЕРКОВСКИЙ салаты.(тамыз - қыркүйек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Төсеу банка мойнының жоғарғы жағынан 2 см төмен тығыз болуы керек. Қақпақтармен жабылған 1 сағат бойы ұсталады, 35 градусқа дейін қыздырылған суы бар кастрюльге қойылады, банкалар қақпақпен жабылады және зарарсыздандырылады 0,5 л - 60 минут, 1 л - 65 минут.
Сипаттамасы Салаттың құрамына ақ қырыққабат (1300 г), қызыл салат бұрышы (450 г), сәбіз (400 г), пияз (300 г), лавр жапырағы, хош иісті бұрыш, күнбағыс майы (220 г). (4 банка 0,5л) Қырыққабатты 4 бөлікке бөліп, сабағын алып, ені 5 мм жоңқаларға кеседі. Бұрыш 1х3 см кесектерде немесе ені 0,5 см шеңберлерде.Сәбіз жұқа жолақтарға кесіледі немесе ірі үккіште үгітіледі. Пияз кесіліп, табақтарға кесіледі. Жасыл ақжелкен мен балдыркөк (50 г) майдалап туралған. Ақжелкеннің тамыры (50 г) кеспеге туралған. 0,5 литрлік банкаға 2 ас қасық құйылады. кальциленген және салқындатылған өсімдік қасықтары. май, туралған көкөністерді шикі күйінде кішкене, біркелкі бөліктерге салыңыз, 0,5 шай қасық тұз, 1 шай қасық қант, 1 ас қасық қосыңыз. қасықтар 5% сірке суы, 2 түйір қара және хош иісті бұрыш. Стерилизация кезінде майдың жоғалуын болдырмау үшін ауаны кетіру үшін банканың ішіндегісін әр 10 минут сайын қасықпен басып тұру ұсынылады.