Карамель қосылған жарма жармасынан жасалған пудинг
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 2 3/4 кесе (650 мл) сүт, 1 1/2 кесе (300 г) қант, 1 кесе (200 г) сары май, 1 1/2 кесе (225 г) жарма, 1/4 кесе (35 г) мейіз, 2 шай қасық. апельсин қабығы және бір апельсин шырыны.
Сипаттамасы Сүтті кәстрөлде орташа отта қайнатыңыз. Қантты орташа мөлшердегі кастрюльде баяу отта баяу ерітіңіз, күйіп қалмас үшін оны ағаш қасықпен үнемі араластырыңыз. Тек қалайл еріген қант ашық қоңырға айналады, отты азайтып, баяу (өте баяу, әйтпесе сүт ағып кетеді. Г.Г.) оған ыстық сүтті құйыңыз. Қант бірден кристалданады. Кәстрөлді баяу отқа қойып, қантты еріту үшін араластырыңыз және қалдырыңыз. Бірінші кастрюльді жуыңыз да, ондағы майды баяу отта ерітіңіз. Жарманы майға 15 минут қуырыңыз, дәндер аздап қызарғанша үнемі араластырыңыз, содан кейін отты ең төменгі деңгейге дейін азайтыңыз. Карамельденген сүтке мейіз, апельсин қабығы мен апельсин шырынын қосып, қоспаны жармаға баяу құйыңыз. Кесектерді бөлшектеу үшін бір-екі рет араластырыңыз. Қақпақты мықтап жабыңыз және жарма барлық сұйықтықты сіңіргенше бірнеше минут қайнатыңыз. Қақпақты шешіп, халваны босату үшін бірнеше рет араластырыңыз. Сүтте пісірілген және ыстық күйінде ұсынылатын карамель қосылған халваның бұл түрі- керемет десерт. Түскі ас кезінде қанша жесеңіз де, асқазаныңызда бұл тағамның бір немесе екі порциясына әрқашан орын болады.Пісіру уақыты 30 минут.